Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Regeringen förlänger omställningsstödet

Omställningsstödet förlängs till att omfatta även maj och juni i år. Bild: Sveriges Riksbank.

Det ordinarie omställningsstödet till företag med anledning av covid-19-pandemin förlängs ytterligare två månader så att det omfattar även maj och juni 2021. Det meddelade regeringen på onsdagseftermiddagen.

Förlängningen av det ordinarie omställningsstödet innebär att stödet nu kommer avse perioder mellan mars 2020 och juni 2021, alltså totalt 16 månader.

Maj och juni 2021 kommer att utgöra två olika stödperioder och stödet ska kunna sökas av företag som har förlorat mer än 30 procent av sin omsättning jämfört med motsvarande månad 2019.

Precis som tidigare ges stöd för en andel av företagets icke-täckta fasta kostnader. Företag kan som mest få 97 miljoner kronor i ordinarie omställningsstöd för perioder mellan augusti 2020 och juni 2021.

Förlängningen beräknas kosta statskassan 6,2 miljarder kronor.

Regeringen uppger att man arbetar för att de förlängda stöden ska kunna träda i kraft så snabbt som möjligt efter respektive stödperiods utgång. Precis som tidigare måste stödet godkännas av EU-kommissionen innan det träder i kraft.

Även omsättningsstöden till enskilda näringsidkare och handelsbolag med minst en fysisk person som delägare att förlängas med månaderna maj och juni 2021.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)