Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Taxiförbundet: Mycket kvar att önska från regeringen

Svenska Taxiförbundet är kritiskt till regeringens vårbudget. Foto: Ulo Maasing.

Svenska Taxiförbundet är starkt kritisk till regeringens vårändringsbudget. Bättre stöd och skattelättnader behövs, men regeringen lämnar alltför mycket kvar att önska inför framtiden, säger Svenska Taxiförbundets förbundsdirektör Claudio Skubla i en kommentar.

– Vår samlade bedömning är att de åtgärder som regeringen föreslagit i vårpropositionen lämnar för mycket kvar att önska för en återstart för Sveriges tjänsteföretag, säger Claudio Skubla.

– Återstarten av den svenska ekonomin finns inom att personalintensiva små och medelstora företag vågar investera och anställa. Därför är det viktigt att förbättra stöden och införa skattelättnader. Istället lämnar regeringen för mycket kvar att önska inför framtiden.

Taxiförbundet efterlyser bland annat i ett kortare perspektiv att den tidigare sänkningen av arbetsgivaravgifterna återinförs och gäller hela 2021. På längre sikt bör uttaget av arbetsgivaravgifter och egenavgifter sänkas generellt, anser Taxiförbundet. Man vill även att regeringen överväger en generell skatteamnesti för tjänsteföretagens uppskjutna skatter från det tunga året 2020.

– De seriösa taxiföretagen kan och vill bidra till att Sverige snabbt tar sig ur krisen och möjliggöra en starkare och växande ekonomi där fler jobb skapas. Men det förutsätter en förutsägbar, hållbar och flexibel politik som utgår ifrån de små och medelstora personalintensiva tjänsteföretagens situation, säger Claudio Skubla.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)