Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Förnyat och utökat för Samtrans i Stockholm

Nobinaägda Samtrans Omsorgsresor har fått i uppdrag att köra skol- och omsorgsresor i Stockholms stad med cirka 600 fordon. Foto: Samtrans.

Samtrans Omsorgsresor, som ägs av Nobina, får förnyat och utökat uppdrag för skol- och omsorgsresor i Stockholms stad. Detta sedan Stockholm har avslutat sin senaste upphandling av trafiken. Som vi tidigare rapporterat (klicka här) har även Sverigetaxi fått en del av trafiken. Samtrans avtal startar i mars 2022 och värdet för kontraktet är cirka  240 miljoner kronor över två år, med möjlighet till två ytterligare optionsår.

Uppdraget omfattar skol- och omsorgsresor i Stockholms Stad, inom områdena Västerort, Innerstaden, Sydost och Söderortskommuner. En leverantör kan max vinna fem av sju områden i upphandlingen. Samtrans har tilldelats fyra områden, vilka omfattar cirka 600 fordon. Det innebär en utökning av dagens uppdrag med cirka 150 fordon.

– Vi är glada över att Stockholms stad väljer att ge oss detta förtroende. Vi ser fram emot att fortsätta att utveckla skol- och omsorgsresorna tillsammans med staden för att ge fler resenärer en trygg och säker resa, säger Tomas Hansson, vd Samtrans Omsorgsresor.

I det nya uppdraget ingår att göra det enklare för barn, föräldrar, skolpersonal och andra berörda att beställa sina resor. Samtidigt ställs höga krav på kunskap om resenärernas varierande förutsättningar att resa.

Samtrans är en del av Nobinakoncernen och Henrik Dagnäs, vd på Nobina Sverige.

– Vår utvecklingsresa inom den särskilda kollektivtrafiken är tydlig och ligger fast. Nobina har höga ambitioner både inom den ordinarie såväl den särskilda kollektivtrafiken och genom vinsten i Stockholm stad finns en fortsatt stabil grund att fortsätta den utvecklingsresan mot en utvecklad bransch för ännu nöjdare resenärer och den nytta som det skapar för samhället, säger Henrik Dagnäs, vd för Nobina Sverige.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)