Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Keolis bjuder på kompledigt mot vaccination och utmanar branschen

Keolis vd Jan Kilström utmanar andra företag i branschen. Foto: Ulo Maasing.

Bussförare och andra medarbetare inom Keolis som har reglerad eller schemalagd arbetstid erbjuds nu av företaget en timmes kompensationsledigt med full lön mot att de vaccinerar sig. Syftet är att uppmuntra till vaccination och att medarbetare som behöver genomföra vaccinationen på sin fritid får ersättning för det.

Keolis noterar att bussförare och annan operativ personal fyller en samhällsviktig funktion och har under hela pandemin arbetat i samhällets frontlinje för att säkerställa en fungerande kollektivtrafik.

På det här sättet vill företaget visa uppskattning för goda insatser och samtidigt passa på att uppmuntra till vaccination.

– Att uppmuntra till vaccination är ett sätt att skydda våra medarbetare och samtidigt bidra till att samhället snabbare kan öppna upp efter pandemin säger Keolis vd Jan Kilström.

Samtidigt gör Keolis ett upprop och uppmanar sina branschkollegor att följa exemplet.

– Jag utmanar våra branschkollegor att göra samma sak och erbjuda medarbetare som vaccinerar sig en timmes kompensationsledigt, säger Jan Kilström.

Taggat som: , , , ,

1 kommentar »

  1. Jag tror knappast Keolis är ensamma om detta. Uddevalla Omnibus har haft samma förhållningssätt sen vaccineringen startade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)