Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Keolis vinner stor upphandling i Region Uppsala

Keolis´ vd Jan Kilström: Vi har jobbat intensivt med kvalitet, effektivitet och kundanpassade erbjudanden. Foto: Keolis.

På tisdagen blev det klart att Region Uppsalas stora upphandling av region- och stadstrafik i Uppsala, Enköping och Bålsta har vunnits av Keolis. Trafikstarten är i juni nästa år. Keolis uppger att man avser att investera 500 miljoner kronor för att förnya hela bussflottan i trafikområdet.

Avtalet sträcker sig över nio år och omfattar 71 busslinjer.

Samtliga bussar kommer att drivas med förnybart bränsle, däribland biogas och biodiesel.

Avtalet beräknas vara värt cirka 700 miljoner kronor per år och omfattar drygt 200 bussar. Planerad trafikstart är juni 2022.

Sex företag kvalificerade sig för att delta i upphandlingen och två företag lämnade anbud. Båda anbuden uppfyllde ställda krav och gick vidare till utvärdering. Anbudet från Keolis erbjöd både det lägsta priset och fick den högsta kvalitetspoängen. Skillnaden mellan anbuden var dock ganska liten, uppger Region Uppsala.

– Det är väldigt mycket arbete med en sådan här stor upphandling, både för oss som beställare och för anbudsgivarna, och det känns skönt att äntligen vara i mål så vi kan börja planera för trafikstart tillsammans med Keolis, säger Johanna Bång, chef för trafikenheten vid Trafik och samhälle i Region Uppsala.

– Vi är väldigt glada över att ge förtroende att bedriva regiontrafiken i Uppsala Län till Keolis Sverige AB, säger Johan Örjes, ordförande i trafik- och samhällsutvecklingsnämnden i Region Uppsala.

– De står väl rustade för att ta sig an detta uppdrag och jag ser fram emot att de under avtalsperioden ska fortsätta stärka varumärket UL.

– Det här är andra gången på kort tid som Keolis vinner ett nytt avtal och vi är väldigt glada över att få bidra med bra kollektivtrafik även i Uppsala. Vi har jobbat intensivt med kvalitet, effektivitet och kundanpassade erbjudanden till våra uppdragsgivare, något vi nu ser resultatet av, säger Keolis vd Jan Kilström.

Keolis har sedan tidigare verksamhet i Stockholm, Göteborg, Karlstad, Borlänge, Falun och Jönköping.

Tilldelningsbeslutet kan överprövas upp till tio dagar från det att tilldelningen meddelats.

Bussmagasinet återkommer med mer information kring upphandlingen.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)