Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nerskärningar hotar på Gotland

Gotland hotas av nerskuren busstrafik. Foto: Region Gotland.

Kollektivtrafiken på Gotland hotas av nerskärningar. Anledningen är det minskade resandet under pandemin som har gjort att kollektivtrafiken dras med stora underskott. Det rapporterar Sveriges Radio P4 Gotland.

Det är tekniska nämnden på Gotland som har det politiska ansvaret för kollektivtrafiken på ön. Nämnden har begärt att få fjorton miljoner kronor av regionen, men kommer troligen endast att få hälften av det.

– Pandemin har slagit oerhört hårt mot kollektivtrafiken, inte bara på Gotland utan i hela landet. Jag anser att regeringen borde kompensera kollektivtrafiken mycket mer än vad man har gjort hittills, säger Karl-Johan Boberg (C), ordförande i tekniska nämnden till SR Gotland.

– Om vi bara får häften av vad vi begärt får det allvarliga konsekvenser. Då kommer vi inte att kunna köra de turer vi kör idag.

Kollektivtrafiken på Gotland körs av Bergkvarabuss på regionens uppdrag.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)