Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Västtrafikupphandling överklagad

Förvaltningsrätten i Jönköping. Foto: Sveriges Domstolar.

Västtrafiks upphandling av busstrafiken i Trollhättan/Lilla Edet har överklagats. I upphandlingen tilldelades Nobina trafiken. Men en annan av anbudsgivarna, Grimslövsbuss, har vänt sig till förvaltningsrätten i Jönköping och begärt en överprövning av tilldelningen.

Enligt Västtrafiks utvärdering var Nobinas anbud knappt tre miljoner billigare per år än Grimslövsbuss´ bud. Men Grimslövsbuss, som ingår i Karlssonbuss-koncernen, hävdar att man hade kunnat erbjuda ett lägre pris än Nobina om företaget i likhet med Nobina hade bjudits in till förhandling med Västtrafik.

Sammanlagt sju företag slogs om Västtrafiks upphandling om de två trafikpaketen Trollhättan och Vänersborg (klicka här).

Grimslövsbuss hävdar att Västtrafik har agerat i strid mot upphandlingsdokumenten, LUF (Lagen om upphandlingar inom försörjningssektorn) samt praxis. Grimslövsbuss hävdar också att Västtrafik har brutit mot principerna om transparens, proportionalitet, likabehandling samt konkurrens.

I första hand vill Grimslövsbuss att Västtrafik bjuder in företaget till förhandlingarna och att man ges tillfälle att justera sitt anbud. I andra hand vill Grimslövsbuss att upphandlingen görs om.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)