Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Grönlund och Thorsell i Svensk Turism

Sveriges Bussföretags branschchef Anna Grönlund har blivit invald i styrelsen för Svensk Turism. Foto: Ulo Maasing.

Den svenska besöksnäringens organisation Svensk Turism har valt ny styrelse. Som företrädare för transportsektorn finns nu både Tina Thorsell, näringspolitisk chef Transportföretagen och Anna Grönlund, branschchef Sveriges Bussföretag med i styrelsen. Jonas Siljhammar, vd Visita, valdes till ordförande.

Övriga styrelseledamöter är Mats Hedenström, näringspolitisk chef, Svensk Handel; Michael Carlsson, ordförande, SCR Camping; Elisabeth Haglund, vd, Hotel Tylösand; Patrik Levin, vd, Gekås AB; Marcus Risberg, ordförande, Passagerarrederiernas förening; Titti Rodling, vd, SLAO; Richard Svartvik, head of operations Sweden and Latvia, Nordic Choice Hotels; Krister Svensson, chef försäljning, SJ AB samt Maria Toll, vd ICA Supermarket Skeppet.

vensk Turism AB samlar den svenska besöksnäringen och ägs av cirka 170 företag och organisationer som representerar tiotusentals företag i hela besöksnäringen, det vill säga inom områdena resa, äta, bo och göra.

Svensk Turism AB:s uppgifter är:
att vara huvudman för ”Nationell strategi för svensk besöksnäring”;
att i samarbete med regeringen utforma nya Visit Sweden samt
utgöra kärnan i Visit Swedens advisory board;
att utgöra ett forum för den svenska besöksnäringens strategiska utveckling.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)