Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Samåkning i serviceresor återupptas

Samåkning inom serviceresor återinförs i Region Örebro Län. Foto: Alexander von Sydow.

Länstrafiken Örebro återupptar nu successivt samåkningen inom serviceresor. Under våren 2020 slopades på grund av covid-19-pandemin all samplanering för serviceresor inom regionen med undantag för skolskjuts. Men i takt med att smittspridningen minskar och att majoriteten av serviceresekunderna och förarna nu är vaccinerade börjar regionen nu åter samplanera resor. De som reser med serviceresor kan därmed få samåka med andra. Länstrafiken har fattat beslutet i samråd med regionens smittskyddsläkare.

Återgången till samplaneringen sker succesivt, med vissa begränsningar samt med förhållningsättet att det är fortsatt viktigt att hålla avstånd mellan kunder i fordonen.

– Beslutet möjliggörs i och med att smittspridningen nu bedöms vara på en låg nivå samtidigt som en stor majoritet av våra kunder är vaccinerade med minst två doser vaccin, säger Staffan Juliusson, enhetschef för Serviceresor inom Region Örebro län.

– De senaste månaderna har vi även sett en markant ökning av alla våra restyper och efter sommaren, när bland annat skola, dagvård och daglig verksamhet med mera kommer igång, är samplanering en förutsättning för att vi skall kunna utföra resorna med den fordonsflotta som vi har.

– ust nu är smittläget väldigt bra – men skulle det gå åt andra hållet kan ensamåkning behöva införas igen. Vi har löpande dialog med smittskyddsläkaren som rekommenderar att både kunder och förare fortsätter att använda munskydd ett tag till.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)