Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler framdörrar på bussar öppnas

På måndag öppnas åter framdörrarna på en del av de bussar som kör för Kalmar länstrafik. Foto: KLT.

På måndag öppnas åter framdörrarna på vissa av Kalmar Länstrafiks (KLT) bussar. Det gäller cirka 50 bussar i Kalmar län som inte omfattas av Arbetsmiljöverkets föreläggande om stängda framdörrar. Därmed kommer det att i KLT:s trafik både att finnas bussar där påstigning sker fram och bussar med påstigning genom mittdörrarna. Framdörrarna på KLT:s bussar har varit stängda sedan våren 2020 på grund av covid-19-pandemin.

Enligt KLT sker öppnandet av framdörrarna i spåren av en låg smittspridning under sommaren och en allt högre vaccinationstäckning i länet. På bussar med öppen framdörr kommer två sittplatsrader närmast föraren vara avstängda för resenärer under en övergångsperiod.

Dekaler på bussdörrarna kommer att vägleda resenärerna till rätt dörr. När bussen rullar in till hållplatsen kommer resenärerna att se om det är påstigning via framdörren eller bakdörren som gäller.

– Jag har fått en hel del positiva reaktioner från förare under hela sommaren att man vill öppna framdörrarna, kontroller och sälja biljetter. Men vi vill gärna att resenärerna förköper biljetter i så stor utsträckning som möjligt , säger Christer Holmgren, trafikdirektör på KLT till SR P4 Kalmar.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)