Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Västtrafik öppnar framdörrarna

Den 29 september börjar Västtrafik åter öppna framdörrarna på bussar och spårvagnar. Foto: Eddie Löthman.

Samma dag som nästan alla covid-19-restriktioner upphör i landet, den 29 september, öppnar Västtrafik åter framdörrarna bussar och spårvagnar. Öppningen rullas ut stegvis under oktober. Samtidigt införs påstigning endast genom framdörren på flera linjer i Göteborgsområdet, med undantag för vissa stadsbussar.

I våras påbörjade Västtrafik ett arbete med att öppna framdörrarna i regionen, men arbetet sattes på paus på grund av utvecklingen i pandemin. Nu återupptas arbetet och öppningen av bussarnas och spårvagnarnas framdörrar sker stegvis under oktober.

– Vi är glada att äntligen kunna öppna framdörrarna på alla våra linjer. För att det ska ske på ett så bra sätt som möjligt gör vi det stegvis. På så sätt har vi möjlighet att vara med ute i trafiken och stötta våra resenärer och förare, säger Anna Johansson, affärsenhetschef på Västtrafik.

I många år har resenärer kunnat gå på genom vilken dörr som helst på bussarna i Göteborg. I samband med att framdörrarna nu öppnas införs även obligatorisk påstigning fram. Det innebär att resenärerna går på genom framdörren och visar sin biljett, precis som på bussarna i övriga regionen.

De nya direktiven gäller på de flesta busslinjer i Göteborg, med undantag för linjer där det är så högt resande att det skulle stoppa upp trafiken om alla gick på genom framdörren.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)