Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kampanj för att vinna tillbaka bussresenärer

Nu startar Sveriges Bussföretag en kampanj för att hjälpa bussföretagen att vinna tillbaka resenärerna efter pandemin. Foto: Ulo Maasing.

Den här veckan försvinner de flesta av de restriktioner som har gällt på grund av covid-19-pandemin. Det innebär att samhället startar upp igen för evenemang, kultur och andra upplevelser i grupp. Sveriges Bussföretag lanserar nu också en kampanj för att få fler att åter välja bussen för turistresor, med expressbussar och i beställningstrafik. Kampanjen lyfter bussresans fördelar som ett tryggt, klimatsmart och säkert sätt att resa.

I de första delarna av kampanjen som nu presenterats ingår bland annat delningsbilder för sociala media, brevmallar för utskick till föreningar och idrottsklubbar liksom en uppdaterad säkerhetsfilm för bussresan.

Fler delar i kampanjen kommer att publiceras efterhand senare i år och under nästa år. Referens i arbetet är Sveriges Bussföretags arbetsgrupp för turist- och beställningstrafik, TURBO, som leds av Oscar Sundås på Sveriges Bussföretag.

– Våra medlemsföretag har sökt stöd i sitt arbete att åter marknadsföra bussen och bussresan till alla resenärer som vill resa igen nu när restriktionerna hävs. Därför lanserar vi nu en kampanj för resor med turistbuss, buss i beställningstrafik och resor med kommersiell linjetrafik såsom expressbussar, berättar Anna Grönlund, branschchef vid Sveriges Bussföretag..

– Kampanjens första del består av material som beskriver fördelarna med bussresan och vi har tagit fram faktamaterial som understryker kampanjens budskap. Materialet är i första hand tänkt att kunna användas av våra medlemsföretag i deras kommunikation, men vi kommer också själva från Sveriges Bussföretag att använda materialet.

Utgångspunkt i kampanjen är den nulägesanalys som gjordes av forskare vid Etour Mittuniversitetet och K2 kring resor med turistbuss i spåren av pandemin ” Covid-19 och slaget mot turism och besöksnäring” och som kan laddas ner genom att klicka här.

– För den upphandlade busstrafiken för vi nu konstruktiva samtal med Svensk Kollektivtrafik och SKR, Sveriges Kommuner och Regioner, kring hur vi tillsammans ska välkomna åter resenärerna i den allmänna kollektivtrafiken och hur vi tillsammans kan nystarta kollektivtrafiken när restriktionerna slopas,

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)