Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ännu en stororder från Nobina till BYD

Nobina har beställt ytterligare 70 batteribussar från BYD till sin trafik i Finland. Foto: BYD.

Bussoperatören Nobina har beställt ytterligare 70 batterielektriska bussar från den kinesiska busstillverkaren BYD. Ordern omfattar 42 13-meters elbussar samt 28 15-meters elbussar. Ordern är den andra stora till BYD från Nobina i Finland. Tidigare i år levererade BYD 119 elbussar till Nobinas trafik i Finland.

Bussarna i den nya ordern ska levereras sommaren 2022 och kommer främst att trafikera linjer i Helsingforsregionen. Bussarna är utrustade med BYD:s järnfosfatbatterier och har enligt tillverkaren en räckvidd under normala trafikförhållanden på 400 kilometer för 13-metersbussarna och 450 kilometer för 15-metersbussarna.

Nobina är en av BYD:s största kunder i Europa och har idag mer än 300 bussar från den kinesiska tillverkaren i sin trafik i Sverige, Norge och Finland. De nordligaste går i stadstrafiken i Piteå.

– Vi fortsätter att välja BYD på grund av bussarnas utmärkta pålitlighet, driftseffektivitet, prestanda, säkerhet och komfort för passagerarna, säger Petri Auno, vd för Nobina Finland.

25 procent av Nobinas vagnpark i Finland utgörs nu av bussar från BYD.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)