Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dubbla stororder till Scania

I de stororder som Scania har fått från Nobina och Transdev ingår 61 Van Hool dubbeldäckare. Foto: Scania.

Scania har fått stora order på bussar till Nobina och Transdev för trafik i Östergötland och Västerbotten. Sammanlagt omfattar beställningarna från de två operatörerna 113 bussar, varav hela 61 dubbeldäckare.

Nordens största bussoperatör Nobina har beställt 33 Scania Van Hool dubbeldäckare och 18 Scania Citywide LE för sitt kommande trafikuppdrag av express- och regionbusstrafik med utgångspunkt från Linköping.

Samtidigt har Transdev hos Scania beställt totalt 62 nya bussar. Det är 29 Scania Van Hool dubbeldäckare och 20 Scania Citywide LE för både express- och regionbusstrafik från Transdevs depå i Norrköping. Transdev har även lagt order på tretton Scania Interlink LD för sin trafik åt Länstrafiken i Västerbotten. Trafikstarter kommer ske under första halvan av 2022.

Dubbeldäckarna är 14,8m långa och utrustade med Scania’s 450 hästkraafters motor. Boggiebussarna är 14,9m och har en motor på 320 hästkrafter. Alla bussar går att köra på både HVO och RME och kommer att ha wifi och usb ombord för passagerarna.

– Vi är mycket stolta att kunna erbjuda dubbeldäckare i högsta premiumklassen. Med våra Scania Van Hool DD och Scania Beulas DD kan vi erbjuda operatörerna det bredaste programmet av dubbeldäckare för både express- och turisttrafik i Norden. Med en stor rullande flotta, ett brett utbud av förnyelsebara drivmedel och våra servicelösningar vill vi erbjuda både hållbarhet, låg driftskostnad och hög tillgänglighet, säger Henrik Eng, Försäljningsdirektör på Scania Sverige.

– Våra möjligheter att skräddarsy både produkter och supportlösningar har gjort det möjligt att anpassa vår lösning för både resenärens, operatörens och trafikhuvudmannens behov. Med vårt pålitliga lokala servicenätverk kommer vi kunna garantera hög driftsäkerhet när bussarna tas i trafik, säger Lars Holgersson, Key Customer Manager på Scania Sverige.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)