Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina köper fler elbussar från Ebusco

Nobina har beställt ytterligare 22 elbussar från Ebusco till sin trafik i Danmark. Bild: Ebusco.

Nordens största bussoperatör, Nobina, har lagt en fjärde order på elbussar från holländska Ebusco. Ordern omfattar 22 batterielektriska bussar av modell Ebusco 2.2 med tillhörande laddinfrastruktur och leverans i slutet av nästa år. I likhet med de tidigare beställningar som Nobina har gjort hos Ebusco ska bussarna användas i Nobinas danska verksamhet. Den första ordern från Nobina till Ebusco kom i mars i år.

De 22 nu beställda bussarna ska sättas i trafik i Köpenhamnsregionen där Nobina kör trafik på uppdrag av trafikhuvudmannen Movia.

Tillsammans med tidigare beställningar har Nobina nu beställt 79 Ebusco 2.2. De första tretton ska levereras i en nära framtid och även de användas i Köpenhamnsregionen. Ytterligare 29 bussar av samma modell är nu under produktion och ska gå i trafik på uppdrag av Sydtrafik i Koldingregionen. Ytterligare femton ska gå i trafik i Roskilde och Fredrikssund.

Batteripaketet i Ebusco 2.2 har en kapacitet på drygt 500 KwH vilket gör att bussen enligt tillverkaren kan köras upp till 500 kilometer på en laddning. Laddning sker i depå via Ebuscos laddare som kan ladda två bussar samtidigt. Fordonen kan också värmas under laddning.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)