Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fortsatt neråt för bussarna i november

Volvo toppar registreringsstatistiken för bussar under november. Foto: Volvo Bussar.

Nyregistreringarna av bussar minskade stort i november, jämfört med samma månad 2020. Under årets första elva månader har registreringarna av nya bussar, både tunga och lätta, mer än halverats jämfört med de elva första månaderna förra året. Elbussarna vinner ökade marknadsandelar. Det visar siffror från branschorganistionen Bil Sweden.

– Nyregistreringarna av bussar minskade i november med 74 procent jämfört med samma månad i fjol. Under årets elva första månader registrerades 590 bussar, vilket är ca 52 procent färre jämfört med samma period 2020. En stor del av bussmarknaden styrs av regionernas upphandling, vilket ger en stor ryckighet beroende på när i tid dessa är planerade. Var fjärde nyregistrering under perioden januari – november var en elbuss, säger Mattias Bergman, vd för Bil Sweden.

Under november registrerades totalt 42 nya bussar (både lätta och tunga). 34 av de nyregistrerade bussarna tillhör kategorin tunga bussar. Så här ser topplistan för november ut:

Volvo 17
Scania 15
Setra 2

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)