Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

60 000 i pris för uppsatser om kollektivtrafik

Sveriges Bussföretag, Svensk Kollektivtrafik och K2 Nationellt kunskapscentrum för kollektivtrafik delar ut pris för bästa examensarbete om kollektivtrafik.

Nu är det dags för årets uppsatstävling om kollektivtrafik på väg. I potten ligger 60 000 kronor som studenter som skriver om kollektivtrafik på väg har chansen att dela på. Det är Sveriges Bussföretag, Svensk Kollektivtrafik och K2, Nationellt kunskapscentrum för kollektivtrafik som delar ut sitt vartannat år återkommande pris för den bästa examensuppsatsen om kollektivtrafik på väg.

Syftet med priset är att sprida kunskap bland studenter på landets högskolor och universitet om kollektivtrafikens roll för ett hållbart samhälle. Samtidigt vill prisets instiftare bättre ta tillvara studenternas egna frågeställningar och perspektiv kring kollektivtrafik.

Examensarbetet ska ha slutförts under 2021 eller första halvan av 2022.

En projektgrupp med representanter från Sverige Bussföretag, K2 och Svensk Kollektivtrafik gör bedömningen av de insända uppsatserna . Bedömningskriterierna är bäst nytta för kollektivtrafikbranschen och högst vetenskapliga kvalitet.

Priset delas ut i samband med Persontrafik 2022 i Stockholm i oktober 2020.

Senast 17 juni ska de uppsatser som ska ha chansen att vinna vara insända till K2. Mer information finns på K2:s hemsida (klicka här).

Uppsatstävlingen sponsras av Arriva, Sveriges Kommuner och Regioner, Nobina, Transdev, Keolis och Vy.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)