Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

70 000 elbussar från BYD

Transdev köpte tidigt elbussar från BYD till sin trafik i Eskilstuna. Foto: Ulo Maasing.

Den kinesiska busstillverkaren BYD har nu levererat drygt 70 000 batteridrivna bussar globalt, rapporterar företaget. De första elbussarna från BYD sattes i trafik för lite mer än tio år sedan. I Europa har företaget levererat mer än 1 800 elbussar.

Idag rullar elbussar från BYD i 20 europeiska länder och i mer än 100 städer. I Sverige och övriga Norden har företaget haft betydande framgångar genom ett antal order från bussoperatören Nobina som är en av BYD:s stora europeiska kunder. I Sverige var Transdev tidigt ute med elbussar från BYD till sin trafik i Eskilstuna.

För den europeiska marknaden bygger BYD nu ut sin fabrik i ungerska Komárom (klicka här) som ursprungligen var inriktad enbart på normalstora tolvmetersbussar men som nu kan producera en rad olika modeller, från 8,7-meters midibussar till 18-meters ledbussar. Fabriken i Ungern levererar också chassier till de en- och tvåplansbussar som den brittiska busstillverkaren ADL, Alexander Dennis, producerar. Kapaciteten uppgår till 400 kompletta elbussar och 300 elbusschassier per år vid enskiftsarbete.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)