Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Billigare under lågtrafik i Östergötland

Östgötatrafiken inför den 14 februari lägre priser i lågtrfik. Foto: Östgötatrafiken.

Den 14 februari inför Östgötatrafiken som hittills enda länstrafikbolag i Sverige en lågtrafikbiljett på  stora delar av sitt biljettsortiment. Biljetten  är ett billigare alternativ för dem som reser på tider då färre reser. Till grund för utformningen av lågtrafikbiljetten ligger analyser och intervjuer med tusentals östgötar om hur de kan tänkas ändra sina resvanor framöver.

Prisskillnaden mellan en biljett i högtrafik och lågtrafik kommer att vara i genomsnitt 10%.

Lågtrafikbiljetten finns som enkel-, 24-timmars-, 30-dagars- och 365-dagarsbiljett och gäller vardagar klockan 08:30–15:00 och 17:00–06:30 samt hela dygnet under lördagar, söndagar och övriga helgdagar. Resan inklusive det sista bytet måste ha påbörjats inom tiden för lågtrafik för att biljetten ska vara giltig.

– Under pandemin har många människor ändrat sina resvanor. Samtidigt har trygghet och säkerhet fått ett ökat fokus i kollektivtrafiken. Lågtrafikbiljetten är ett av flera sätt att möta den samhällsutveckling som pandemin har medfört, likaså våra kunders förväntningar och behov, säger Östgötatrafikens vd Sofia Malander.

Taggat som: , , ,

2 kommentarer »

  1. Mycket bra biljetttyp, men prisskillnaden borde vara upp mot 50%, sen skulle man samtidigt kunna skrota alla typer av reducerad biljett för barn och pensionärer

  2. Har funnits i Jönköping men togs bort för något år sen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)