Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tonåringar gripna för mordförsök på bussförare

Arkivbild: Ulo Maasing.

Den 30 november utsattes en bussförare och en passagerare för en brutal knivattack i Hisings Backa i Göteborg. Nu har tre tonåringar gripits för dådet, rapporterar SvT Nyheter Väst. Den förste av dem greps redan i början av december, men nu har alltså ytterligare två tonåringar gripits. Brottsrubriceringarna är mordförsök på föraren och grov misshandel av en passagerare som höggs i benet.

Bakgrunden är att fyra ungdomar uppträdde stökigt på en av Västtrafiks bussar på linje 19 i Göteborg. Föraren sa ifrån och kort därefter lämnade två av tonårskillarna bussen.

De två som var kvar gick till attack mot föraren som är i 35-årsåldern och knivskar denne svårt. En passagerare i 60-årsåldern som försökte ingripa blev också knivskuren innan de två försvann från platsen. Med hjälp av vittnesuppgifter och bilder från bussens trygghetskameror kunde tonåringarna identifieras och nu har alltså tre av dem gripits.

Händelsen inträffade vid lunchtid den 30 november.

Åtal väntas inom några veckor.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)