Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Östergötland stänger framdörrar

Östgötatrafiken beslutade på tisdagen att stänga framdörrarna på sina bussar. Foto: Jonas Landh.

I rask takt stängs nu framdörrarna på allt fler bussar. På tisdagseftermiddagen meddelade Östgötatrafiken att man i dialog med trafikföretagen i länet har kommit överens om att tillfälligt stänga bussarnas framdörrar. Stängningen gäller från och med onsdag den 12 januari.

Beslutet innebär att kunderna hänvisas till någon av de bakre dörrarna för såväl på- som avstigning. Beslutet kommer att omprövas var 14:e dag, på samma sätt som Folkhälsomyndigheten och regeringen omprövar de nationella restriktionerna.

Kunderna uppmuntras av Östgötatrafiken även att i möjligaste mån försöka resa utanför högtrafikstimmarna, dvs att om möjligt undvika resor mellan under tiden 06.30-08.30 och 15.00-17.00 när antalet resenärer är som störst.

Många gånger kan det räcka med att förskjuta sin resa så lite som 15–20 minuter för att det ska bli lättare att hålla avstånd, framhåller Östgötatrafiken.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)