Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Klartecken från Arbetsmiljöverket till öppna framdörrar

Arbetsmiljöverket har gett OK till öppna framdörrar i Dalarna. Foto: Dalatrafik.

Arbetsmiljöverket har nu gett klartecken till öppna framdörrar på bussarna i hela Dalarna. Det innebär att framdörrarna på de bussar som kör för Dalatrafik öppnas på tisdagen. Arbetsmiljöverket har även hävt det skyddsstopp som lagts av huvudskyddsombudet på Svealandstrafiken på en stor del av busstrafiken i Örebro län och i Västmanland.

– Det känns roligt att vi nu kan återgå till ett normaltillstånd och igen välkomna våra resenärer att gå ombord framme vid föraren, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef för Länstrafiken Örebro.

Även i Örebro län öppnas framdörrarna på tisdagen.

På de flesta håll i landet stängdes bussarnas framdörrar i januari samråd mellan bussföretag, trafikhuvudmän och fack, framför allt i bussar i tätortstrafik. Dalarna och Dalatrafik valde dock en annan väg. Det ledde till att Arbetsmiljöverket i mitten av januari beslutade att stänga framdörrarna på bussarna i Ludvika och Smedjebacken och senare även i Borlänge och Falun.

Men nu har Arbetsmiljöverket gett klartecken till att framdörrarna åter får öppnas på alla bussar i Dalarna och hos Svealandstrafiken.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)