Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Samtrans vann igen i Stockholm

Foto: Samtrans Omsorgsresor.

Nobinaägda Samtrans Omsorgsresor har i en upphandling som Stockholms stad har genomfört vunnit de två största av fyra områden när det gäller skol- och omsorgsresor. Det är andra gången som Samtrans vinner upphandlingen som avslutades första gången i april förra året. Den upphandlingen blev överprövad och fick göras om. Men nu står det klart att Samtrans på nytt tilldelas det största uppdraget från Stockholms stad.

Det nya avtalet som innefattade två områden i Stockholms stad, startar i oktober 2022. Värdet för kontraktet är ca 150 miljoner kronor per år. Avtalet sträcker sig två år framåt med möjlighet till två ytterligare optionsår.

Uppdraget omfattar skol- och omsorgsresor i Stockholms stad, inom områdena Västerort och Innerstaden. I den nya upphandlingen kunde en leverantör vinna max tre av fyra områden, Samtrans har tilldelats de två största områdena, vilka omfattar cirka 500 fordon. Det innebär en utökning av dagens uppdrag med cirka 50 fordon. Sedan tidigare avtal har Samtrans även uppdrag att köra i Söderortskommunerna i Storstockholm.

En del i det nya uppdraget är också att göra det enklare för barn, föräldrar, skolpersonal och andra berörda att beställa sina resor. Samtidigt ställs höga krav på kunskap om resenärernas varierande förutsättningar att resa.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)