Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Besöksnäringen efter pandemin

Statssekreterare Emil Högberg. Foto: Kristian Pohl, regeringskansliet.

Nästa vecka möter företrädare för branscher inom besöksnäringen, inklusive Sveriges Bussföretag, företrädare för regeringen. Det är ett så kallat dialogmöte med branschföreträdare och statssekreterare Emil Högberg. Med mötet vill regeringen få en bild av den dagsaktuella situationen för besöksnäringens olika delar och hur branschen ser på förutsättningar för en återstart nu när samhället öppnat upp igen.

– Det är en lång väg tillbaka för hela den samlade bussbranschen. I dagsläget förmörkas ju också framtidsbilden av kriget i Ukraina, vars konsekvenser vi i dagsläget inte kan förutspå men där samstämmiga uppgifter pekar mot högre drivmedelspriser och ett fortsatt spänt läge i Europa och världen. Jag är glad över att våra goda kontakter med regeringen ger oss möjlighet att föra fram branschens samlade bild över nuläget och framtiden, kommenterar Anna Grönlund, branschchef vid Sveriges Bussföretag.

Hon företräder Sveriges Bussföretag på mötet den 9 mars. Med på mötet är också bland andra Svensk Handel, Visita, Fairlink , SES Sponsrings & Eventsverige, SRF och Svenska nöjesparksföreningen.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)