Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nya elbussar anländer till Västerås

Svealandstrafiken har nu börjat ta emot sina nya elbussar som ska sättas i trafik i Västerås med omnejd. Foto: Svealandstrafiken.

Den första av ett antal nya elbussar har nu levererats till Svealandstrafikens depå i Västerås. De nya elbussarna från Volvo, med plats för 120 personer och med en räckvidd på 200 km, planeras att tas i drift till hösten. Som en del av Svealandstrafoikens arbete med att elektrifiera delar av sin bussflotta beställde Svealandstrafiken under 2021 tio elbussar från Volvo, med option på ytterligare sju. Bussarna ska gå i trafik i Västerås med omnejd.

– Det känns mycket bra att vi nu tar nästa steg i vårt arbete med att utveckla vår bussflotta. De nya bussarna kommer inte bara att bidra till en tystare stadskärna utan också till en bättre arbetsmiljö för våra förare, vilket är något som känns väldigt bra, säger Peter Liss, vd på Svealandstrafiken.

De nya elbussarna i Västerås är av modell Volvo 7900 Electric och kan ta upp till 120 persoper. Bussarna har en räckvidd på 200 kilometer på en laddning.

Inom kort kommer Svelandstrafiken att upphandlia elbussar till Örebro län med planerad leverans av de nya bussarna under 2023.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)