Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tre får köra flexlinjer i väst

Västtrafik har upphandlat flexlinjetrafiken i Göteborg och Mölndal. Alla bussar ska vara eldrivna, tre företag delar på uppdraget. Foto: Eddie Löthman.

Tre företag får köra flexlinjetrafiken i Göteborg och Mölndal fram till sommaren 2030. Det står klart sedan Västtrafik idag har tilldelat Göteborgs Buss AB, Connect Bus Sandarna AB och Vy buss AB flexlinjetrafiken i Göteborgs stad, Mölndals stad samt serviceresorna i Göteborgs södra skärgård.

Flexlinjetrafiken på Hisingen och i norra Göteborg kommer att köras av Nobinaägda Göteborgs Buss AB, flexlinjetrafiken i centrum och södra Göteborg inklusive Mölndal kommer att köras av Connect Bus Sandarna AB och flexlinjetrafiken i Södra skärgården inklusive serviceresor kommer att köras av Vy Buss AB.

Connect Bus Sandarna (som tidigare hette Sandarna Transporter AB) har hittills haft avtalet i samtliga områden i Göteborg och Mölndal och kommer från och med trafikstarten att dela området med Göteborgs Buss.

Flexlinjetrafiken i Göteborg och Mölndal blir eldriven framöver.

Totalt handlar det om 40 nya elfordon som ska sättas i trafik i Göteborg och Mölndal. Trafiken i södra skärgården blir inte eldriven. Trafikstart är dels den 18 juni, dels den 1 oktober 2023. Avtalen sträcker sig till den 15 juni 2030.

– Flexlinjerna ger med sina anpassade mötesplatser nära bostäder och serviceinrättningar fler människor möjlighet att resa kollektivt och har därför en viktig roll i mångas vardag. Nytt för avtalen med Göteborgs Buss och Connect bus Sandarna är att trafiken kommer att köras med hundra procent elfordon vilket är ett viktigt steg framåt och i linje med Västtrafiks hållbarhetsmål, säger Johan Wahn, affärschef för den anropsstyrda trafiken på Västtrafik.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)