Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Polisens passhaveri: ”Löften och god vilja räcker inte”

Löften och god vilja räcker inte, skriver företrädare för Transportföretagen i en debattartikel. Foto: Ulo Maasing.

”Våra beslutsfattare måste se till att det finns rätt förutsättningar och att systemet för utfärdande av pass dimensioneras efter behoven. Löften har utfärdats och det finns god vilja, men det räcker inte – vi måste kunna lita på att tiderna finns när vi behöver dem.” Det skriver Sveriges Bussföretags branschchef Anna Grönlund, Transportföretagens vd Marcus Dahlsten och Fredrik Kämpfe, branschchef Transportföretagen Flyg i en debattartikel i Norrtelje Tidning (klicka här). Där pekar de på att de långa väntetiderna på att få nya pass har blivit ett svårt problem för många resenärer men också för bussresearrangörer, flygbolag och övrig resebransch.

– Många resenärer tvekar nu att boka en resa när man inte kan få ett nytt pass i god tid, skriver de tre.

De hänvisar bland annat till en kartläggning som bussmagasinet.se nyligen gjorde (klicka här) och som visade att det i en del län var upp till tio månaders väntetid för att få ett giltigt pass.

– I Norrtälje finns första lediga tiden för passbokning i slutet på november. Detta är naturligtvis inte acceptabelt, skriver Anna Grönlund och hennes kollegor på Transportföretagen.

– Förutom att människor inte kan resa på det sätt de önskar kan detta magplask få större samhällspolitiska effekter. Det är många små och medelstora företag som har planerat sin verksamhet utifrån ett ökat resande efter pandemin. Nu när restriktionerna har släppt är därför beroende av att dessa resor kan bli av.

– Nu, inte till hösten, måste våra resenärer kunna få förnya sina pass oavsett var man bor.

Taggat som: , , , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)