Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Billigare på buss och tåg för äldre i Örebro län

Seniorer i Örebro ska få 20 procent billigare biljetter i kollektivtrafiken. Foto: Alexander von Sydow, Region Örebro län.

Från och med augusti i år kommer den som är 70 år eller äldre att kunna köpa buss- och tågbiljetter i Örebro län till rabatterat pris. Rabatten uppgår till 20 procent vid köp av enkelbiljetter för resa med tåg och buss inom regionen. Det beslutade Region Örebro läns samhällsbyggnads-nämnd på onsdagen.

Rabatten gäller vid förköp i länstrafikens app, via ombud, hos kundservice och i de gula biljettmaskinerna på tågperronger samt vid köp ombord på bussen. Det billigaste priset får resenären när den förköper sin biljett.

Exempelvis kommer en enkelbiljett i Örebro tätort att kosta 21 kronor för seniorer som förköper biljetten mot 26 kronor för övriga vuxna. Köps biljetten ombord är priset 30 kronor för seniorer och 38 kronor för övriga vuxna.

– Många äldre har efterlyst billigare resor med kollektivtrafiken och det känns bra att vi nu kan gå dem till mötes genom att erbjuda biljetter till rabatterat pris, säger Nina Höijer (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden i Region Örebro län.

– Vi vet att äldre ofta går från att resa regelbundet till att resa mer sällan och då tror jag att den här rabatterade enkelbiljetten passar bra. Jag hoppas att rabatten kan göra kollektivtrafiken lite attraktivare för både befintliga och nya resenärer, kanske kan vi få fler att parkera bilen till förmån för bussen? Det skulle i så fall både den enskilda resenären och klimatet tjäna på,

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)