Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skånetrafiken och Nobina gör gemensam revision

Nobina och Skånetrafiken har gjort en gemensam hållbarhetsrevision av en av Nobinas bussleverantörer. Foto: Ulo Maasing, Van Hool.

Skånetrafiken och bussoperatören Nobina har gjort en gemensam hållbarhetsrevisoion av busstillverkaren Van Hool som har levererat en del av de bussar som Nobina kör i stadstrafiken i Malmö. Revisionen innebär ett mer omfattande led i Skånetrafikens hållbarhetsarbete med leverantörskedjan.

– Detta är första gången en trafikhuvudman gör en hållbarhetsrevision hos en fordonsleverantör tillsammans med ett trafikföretag. Vi tar härmed tillsammans med Nobina, ytterligare ett steg i vårt arbete för mer hållbara leverantörskedjor, säger Iris Rehnström, Miljö- och hållbarhetsansvarig för Skånetrafiken.

I trafikupphandlingarna ställer *Skånetrafiken vassa krav på höga hållbarhetsprestanda och maximal samhällsnytta.

– Kollektivtrafiken är en del av lösningen på några av samhällets största hållbarhetsutmaningar. Därför måste vi ständigt bli bättre, lära av varandra och utveckla vårt arbete genom hela leverantörskedjan och livscykeln. Ett arbete som hjälper våra leverantörer och samtidigt utvecklar våra metoder för hållbara inköp i alla led, säger Lars Åkesson, teknikchef på Nobina Sverige.

För att driva hållbarhetsarbetet framåt har Skånetrafiken fokus på klimatneutralitet och energieffektivitet, ren luft, minimerat buller och inga farliga kemikalier samt socialt ansvarstagande i leverantörskedjan och i lokalsamhället.

– Revisionen hjälper oss att tillsammans identifiera och hantera hållbarhetsrisker i leverantörskedjan, konstaterar Iris Rehnström.

– Att andra branschkollegor tittar på och kan ha nytta av våra initiativ är bara positivt. Ju fler som kan ta lärdom av det vi gör desto mer gynnas branschens totala hållbarhet.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)