Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Klart för Karlssonbuss i Kronoberg

Länstrafiken Kronoberg har nu tecknat avtal med Karlssonbuss för all region- och stadsbusstrafik från december 2013.

Det är nu klart att Karlssonbuss i Vaggeryd ska köra all stads- och regionbusstrafik i Kronoberg. Region Kronoberg har nu tecknat avtal med Karlssonbuss som tar över trafiken den 10 december nästa år. Karlssonbuss tilldelades trafiken i juni förra året (klicka här), men tilldelningsbeslutet överklagades. Ursprungligen skulle trafikstarten ha skett i juni nästa år.

Efter en överprövningsprocess som pågått under nästan ett helt år och där förvaltningsrätten har avslagit ansökan om överprövning och kammarrätten har nekat prövningstillstånd, har avtal mellan regionen och Karlssonbuss tecknats på tisdagen.

Eftersom den rättsliga processen drog ut på tiden har trafikstarten skjutits fram till december nästa år.

– Vi har väntat länge på avgörandet i överprövningsprocessen och är mycket glada över att vi nu äntligen har kunnat teckna avtal, säger regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M).

Avtalet löper på tolv år, har ett kontraktsvärde på cirka fyra miljarder kronor och omfattar trafik med 175 bussar.

I avtalet finns det incitament för kundnöjdhet som en del av ersättningen till trafikföretaget i avtalet. Kontinuerliga kundundersökningar kommer att göras och utgör underlag för incitamentet. Det betyder att kundens upplevelse påverkar nivån på trafikföretagets intäkter.

– Vi har satsat på elbussar i stadstrafiken, ny elbussdepå i Växjö och stor andel biogas i regiontrafiken. Utöver dessa förbättringar blir det även ett mer attraktivt och större trafikutbud. Trots satsningarna blir kostnaden för trafiken lägre än idag. Vi kronobergare kommer helt enkelt att få mer hållbar kollektivtrafik för pengarna, säger regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M).

Karlssonbuss kör idag både regionbusstrafik och skolskjutstrafik under varumärkena Grimslövsbuss, Moheda Buss och Sven Carlsson Trafik. I dagens avtal har de en hög kundnöjdhet och Region Kronberg ser fram emot att fortsatt gott samarbete.

Karlssonbuss ingår i den nya, nordiska bussjätte som nu skapas, Connect Bus (klicka här).

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)