Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

140 000 på mobilitetsmässa

140 000 fackbesökare räknades in på mobilitetsmässan Innotrans i Berlin. Foto: Ulo Maasing.

När den stora mobilitetsmässan Innotrans i Berlin stängde på fredagen hade arrangörerna räknat in cirka 140 000 fackbesökare under de fyra mässdagarna. Mässan hölls i år för trettonde gången, parallellt med IAA-mässan i Hannover. Flera bussnyheter lanserades på mässan. Innotrans fyller samtliga 42 hallar på den väldiga Berlinmässan.

Förutom de 140 000 besökarna fanns också 2 834 utställare på mässan. Besökarna kom från 131 länder och utställarna från 56 länder. Drygt 57 procent av besökarna kom från länder utanför Tyskland.

Innotrans var från början en ren spårtrafikmässa. Och även om spårtrafik och infrastruktur alltjämt dominerar mässan har den också blivit ett forum för busstillverkare som presenterar ny teknik och nya bussar för kollektivtrafik. Som vi tidigare rapporterat (klicka här) var samtliga bussar på mässan antingen batterielektriska eller bränslecellsdrivna.

Flera busstillverkare har under senare år valt att satsa på Innotrans istället för IAA-mässan i Hannover, bland annat därför att man bedömer att man på Innotrans bättre når beslutsfattare och operatörer som arbetar med kollektivtrafik.

VDL valde således Innotrans för att lansera sin helt nya elbuss Citea (klicka här). Även när Innotrans hölls förra gången, innan pandemin, satsade VDL på mässan i Berlin istället för den i Hannover. Detsamma gäller den polska busstillverkaren Solaris.

– För oss är mässan mycket intressant eftersom vi kan träffa många olika kunder från hela Europa, likaså leverantörer och affärspartners. Vi har ofta vår första kontakt med nya kunder här. Under fyra dagar kan vi tala med en mängd personer som vi annars inte skulle nå, säger Mateusz Figaszewski som är informationschef på Solaris.

– Det här är första gången som vi har vår egen monter på Innotrans och vi kommer definitivt tillbaka, kommenterar Geert Van Hecke, försäljningschef för kollektivtrafikbussar vid Van Hool.

Nästa Innotrans äger rum på mässan i Berlin den 24 – 27 september 2024.

Taggat som: , , , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)