Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Första ordern på längre Ebusco

Den holländska elbusstillverkaren Ebusco har fått sin första order på 13,5.metrsversionen av Ebusco 3.0. Bild: Ebusco.

Den holländska elbusstillverkaren Ebusco har fått sin första beställning på 13,5-metersversionen av sin elbuss Ebusco 3.0. Det är det holländska bussföretaget EBS som har beställt 31 bussar av modellen för leverans i slutet av nästa år.

13,5-metersversionen är den längsta tvåaxliga elbuss som Ebusco har i sitt produktprogram. Bussen har 49 sittplatser i regiontrafik och kan dessuytom i stadstrafik ta ett antal stående passagerare. Värmesystemet ombord är helt elektriskt.

Bussföretaget EBS kör idag trafik i tre holländska regioner och har cirka 1000 medarbetare, en siffra som kommer att mer än fördubblas eftersom företaget har vunnit två betydande trafikupphandlingar. I slutet av 2023 kommer EBS att ha mer än 500 elbussar i trafik.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)