Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Erfaren bussman tar över på Gotland

Göran Melander blir trafikchef på Gotlandsbuss. Foto: Privat.

Gotlandsbuss, som från nästa sommar kör busstrafiken på Gotland, har anställt Göran Melander, 52, som ny trafikchef. Gotlandsbuss kör trafiken som utförare åt Bivab. Det var i augusti som det blev helt klart att Bivab ska ta över all linjetrafik med buss på Gotland under ett tioårigt avtal med Region Gotland (klicka här).

Göran Melander har en lång erfarenhet från bussbranschen och har bland annat arbetat som bussförare, trafikledare, gruppledare och som depåchef för Keolis´ Nyboda- och Gubbängsdepåer i Stockholm. Han är delvis uppvuxen på Gotland och har bott på ön i över 25 år.

Han börjar anställningen vid Gotlandsbuss vid årsskiftet.

– Det är viktigt att gotlänningarna får ett bra alternativ till bilen och det ska kollektivtrafiken vara. Angeläget för kollektivtrafiken är också att på bästa sätt ser till att klara ökningen av antalet resenärer sommartid, säger Göran Melander.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)