Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Flytande gas för Vy bus4you

Vy bus4you ska köra en Irizar i8 expressbuss som drivs av flytande gas på sin linje mellan Stockholm och Oslo. Foto: Irizar.

Expressbussföretaget Vy bus4you kommer att gasa på mellan Stockholm och Oslo. Företaget investerar nu i en ny, gasdriven buss för sin trafik på linjen. Bussen ska körs på flytande gas vilket minskar koldioxidutsläppen påtagligt. Om den körs på flytande biogas, LBG, är utsläppen 90 procent lägre jämfört med en dieselbuss och om den körs på flytande naturgas, LNG, är utsläppen 20 procent lägre.

Vy bus4you räknar med att sätta in den nya gasbussen, en Irizar i8, på linjen mellan de båda huvudstäderna under det kommande året.

Redan sommaren 2021 startade FlixBus i samarbete med Scania och sin partner Molkom Buss trafik med en LBG-driven expressbuss mellan de båda städerna (klicka här).

– Som marknadsledande aktör ska vi även vara vägledande utifrån ett miljötänk. Därför är det helt rätt att vi nu investerar i denna buss som bland annat går på flytande biogas vilket ger hela 90 procent lägre utsläpp i jämförelse med diesel, och därmed är en av de drivmedelsprodukter som har lägst miljöpåverkan. Det känns spännande att sätta in denna typ av buss, ämnad för långdistansresor, i vår trafik på linjen mellan Oslo-Stockholm. För våra gäster innebär det en trygg, bekväm och ännu mer hållbar resa, säger Zakaria Abna-Aissa, direktör kommersiell trafik på Vy Buss.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)