Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ljudinspelning ska ge bussförare ökad trygghet

Ljudinspelningar ska ge tryggare arbetsmiljö för bussförare. Arkivbild: Ulo Maasing.

Trygghetskameror är numera standardutrustning på många bussar i kollektivtrafiken. Kamerornas används för att dokumentera hotfulla och otrygga situationer som kan uppkomma, både för passagerare och bussförare. I Gävleborg tar man nu ytterligare ett steg.

Enigt den budget som den nya regionstyrelsen i Region Gävleborg har presenterat vill man öka tryggheten i kollektivtrafiken. En del i det arbetet är att förutom kamerabevakningen även ha ljudupptagningar i bussarna för att öka tryggheten för bussförarna. Därmed skulle man kunna dokumentera hot mot förarna.

– Ljudupptagningar är bra. Förarna kommer att känna sig tryggare. Arbetsgivarna kan då både se och höra vad som händer när man blir utsatt för hot och våld, säger Salaheddin El-Yassir, skyddsombud och bussförare i Gävle till Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)