Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Busstorgets program börjar ta form

En bild från förra årets Busstorg i Tylösand. Foto: Ulo Maasing.

Programmet för Busstorget 2023, bussresebranschens årliga mötesplats, börjar nu ta form, även om alla detaljer ännu inte är klara. Årets upplaga av Busstorget äger rum på Aronsborgs konferenshotell i Bålsta den 20 – 21 april.

På Busstorget kommer en rad viktig branschfrågor att tas upp på seminarierna, men det ges också rikligt med tillfällen till umgänge, samtal och tankeutbyte mellan företag och personer från olika delar av branschen.

Klara programpunkter är:

Vasaloppet och trendspaningar
Johan Eriksson, VD för Vasaloppet, spanar kring vilka trender som kommer påverka framtidens evenemang och resande.

Nyheter från Transportstyrelsen
Busstorget får besök av representanter från Transportstyrelsen som kommer berätta mer om aktuella frågor – bland annat begränsade företagskontroller, nya regler med anledning av mobilitetspaketet och tillsyn av trafiktillstånd.

Resegarantiutredningen
Den statliga utredningen om förbättring av resegarantisystemet ska redovisas till sommaren. Representanter från utredningen besöker Busstorget för att berätta om några av erfarenheterna från arbetet.

Förarmiljö och förarstöd
Fordonstillverkarna diskuterar med varandra kring förarmiljö och förarstöd. Perspektiv ges på säkerhet, ergonomi, effekter av en bra förarmiljö och hur utveckling av förarmiljöerna går till.

Förarbristen – vad gör branschen och vad kan företagen göra?
Bristen på personal, särskilt i spåren av pandemin, är påtaglig för företagen och särskilt inom turist- och beställningstrafiken. Vad gör branschen gemensamt, och vad kan företagen göra är frågor som tas upp på Busstorget.

Rundvandring i bussarna
Gruppvisa föreläsningar om tio minuter per busstillverkare. Deltagarna får höra om de senaste nyheterna och kan ställa frågor till busstillverkarna.

Nyheter inom turist- och beställningstrafik
Information om det senaste vad gäller regelverk och annat som kan vara bra att känna till.

Avtalsrörelsen
Vid tiden för Busstorget pågår årets avtalsrörelse. På Busstorget kan man höra mer om vad som är på gång från bussbranschens sida och vilka trender som går att se för hela näringslivet.

Här är en kort video från Busstorget 2022 som ägde rum i Tylösand:

Taggat som: , , , , , , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)