Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Jönköpings Länstrafik sparkar och behåller Cabonline

Anna-Karin Malm, serviceresechef vid Jönköpings Länstrafik. Foto: Jönköpings Länstrafik.

Jönköpings Länstrafik säger upp ett av de två avtal som länstrafiken har med Cabonline när det gäller serviceresor, det vill säga färdtjänst, sjukresor och närtrafik. Länstrafiken motiverar uppsägningen med att Cabonline i det aktuella avtalet inte klarar kvaliteten. Länstrafiken har också ett andra avtal med samma företag, något som Länstrafiken anser fungerar bra.

Totalt har Jönköpings Länstrafik 18 avtal med 14 trafikföretag som kör serviceresor för Länstrafikens räkning. Två av dessa avtal är upprättade mellan Länstrafiken och Cabonline.

Den trafik som bedrivs av Cabonline i det ena avtalet fungerar bra, anser Länstrafiken. Inom detta avtal styrs Cabonlines fordon av Länstrafiken.

I den trafik som Cabonline bedriver inom det andra avtalet, det som nu sägs upp, styrs i stället fordonen direkt av Cabonline. Denna verksamhet har inte fungerat med den kvalitet som avtalet mellan Länstrafiken och Cabonline föreskriver anser Länstrafiken som därför säger upp avtalet.

Bland de brister som Länstrafiken lyfter fram finns en stor oförutsägbarhet kring antalet tillgängliga fordon vid varje enskilt tillfälle, långtgående och återkommande förseningar samt helt uteblivna körningar.

– Vi vet att en del av våra kunder har råkat ut för att deras resor har blivit mycket försenade eller i värsta fall inställda på grund av att Cabonline inte har levererat enligt avtalet, och vi vill inte att det ska hända. Av omsorg om våra kunder använder vi nu möjligheten att säga upp det avtal med Cabonline där företaget självt styr fordonen, säger Anna-Karin Malm, serviceresechef på Länstrafiken.

De övriga 17 avtalen för serviceresor fungerar utmärkt och verksamheten håller hög kvalitet, framhåller Länstrafiken.

– Vi är nöjda med dessa avtal och de cirka 650 förarna gör fantastiska arbetsinsatser varje dag, året runt, säger Anna-Karin Malm.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)