Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Biljettpriserna sänks i Västra Götaland

Den 23 april sänks Västtrafiks biljettpriser till fjolårets nivå. Foto: Ulo Maasing.

Biljettpriserna i kollektivtrafiken i Västra Götaland sänks den 23 april till den nivå som gällde i fjol. Det beslutade politikerna i regionens infrastruktur- och kollektivtrafiknämnd på onsdagen. Den 8 januari höjdes biljettpriserna enligt ett beslut av den tidigare politiska ledningen i Västra Götaland, men den 23 april återkommer alltså fjolårspriserna.

RödGrön Ledning utgörs i Västra Götalandsregionen av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet de gröna.

Louise Jeppsson (V), ordförande i infrastruktur och kollektivtrafiknämnden i Region Västra Götaland. Foto: Vänsterpartiet.

– Att nu kunna frysa biljettpriserna är oerhört viktigt för oss i RödGrön Ledning, säger Louise Jeppsson (V), ordförande i infrastruktur och kollektivtrafiknämnden.

– Kollektivtrafik måste vara tillgängligt för alla om vi ska kunna ställa om till ett hållbart resande och att hålla nere biljettpriserna är en stor del i detta.I en tid av ökande kostnader och där regeringen aktivt bromsar miljöarbetet, så väljer RödGrön Le dning att agera. Vi måste återta det kollektiva resandet efter pandemin, därför ser vi ett stort behov av att hålla nere biljettpriserna. Då ger vi fler invånare möjlighet att kunna resa kollektivt, säger Louise Jeppsson.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)