Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skånsk öppning för sänkta biljettpriser

Biljettpriserna i den skånska kollektivtrafiken kan komma att sänkas. Foto: Ulo Maasing.

Den 1 februari höjde Skånetrafiken sina biljettpriser mellan nio och elva procent. Men nu öppnar det moderatledda styret i Region Skåne för att eventuellt sänka biljettpriserna igen senare i år, beroende på den ekonomiska utvecklingen.

Det uppgav Carina Zachau (M), ordförande i regionens kollektivtrafiknämnd i samband med regionfullmäktiges sammanträde på tisdagen. Där lämnade Andreas Schönström (S) över en lista med 14 000 namn med krav på sänkta biljettpriser till Carina Zachau. Och hon ställde sig inte avvisande till kraven.

– Skulle det vara så att våra kostnader inte sticker iväg som befarat så har vi öppnat upp möjligheten att i augusti ompröva taxehöjningen. Skulle det mot förmodan vara så att bränslepriserna och inflationen backar och vi ser att det finns möjlighet att göra något så kommer vi att göra det, säger hon till Sveriges Radio P4 Kristianstad.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)