Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svensk stororder till Mellor – 42 bussar till Connect Bus

Representanter för Mellor, Connect Bus och BK investeringar i Mellors fabrik i England. Foto: Mellor.

Det är nu officiellt att brittiska Mellor ska leverera 42 Sigma 7 elbussar till Connect Bus för flexlinjetrafik i Göteborg, något Bussmagasinet kunde avslöja redan i höstas (klicka här). Tidigare har Mellor levererat sju bussar av samma modell till Nobina, även det för trafik i staden. Såväl Connect Bus som Nobina kör trafiken på uppdrag av Västtrafik.

Leveranserna inleds under andra kvartalet genom Mellors svenska representant BK Invest på Orust.

– Nya Sigma 7 är nästa steg för Västtrafiks flexlinjer. Bussen kombinerar flexibiliteten hos en minibuss med egenskaperna från en stor buss när det gäller design och teknik. Sigma 7 är minstingen i vår nya produktfamilj elbussar och perfekt anpassad för anropsstyrd trafik som ska ställas om till full eldrift, sägr Gustavo Marqueta, affärsutvecklingschef vid Mellor.

– Vi är mycket glada att på det här sättet stärka vår satsning på emissionsfri kollektivtrafik i Skandinavien och att stärka vårt partnerskap med Mellor, säger Christian Plyhm, marknadschef vid Connect Bus.

Sedan tidigare kör Connect Bus flexlinjer i Göteborg med elbussen Mellor Orion E.

Läs vår utförliga artikel om Mellor Sigma 7 genom att klicka här.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)