Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stor elbussorder till Volvo

Volvo har fått en stororder på elbussen BZL med karosser från egyptiska MCV. Arkivbild: Ulo Maasing.

Volvo Bussar ska leverera 105 elbussar till den engelska staden Warrington och dess kommunägda bussföretag med det fiffiga namnet Warrington´s Own Buses (Warringtons Egna Bussar. Staden har bestämt sig för att nästa år byta ut hela bussflottan mot elbussar. Upphandlingen av bussarna vanns av Volvo Bussar.

Bussarna, både enplansbussar och dubbeldäckare, byggs på Volvos elbusschassi BZL som Volvo först presenterade hösten 2021 (klicka här) med sikte på den globala marknaden. Karosserna kommer från egyptiska MCV som Volvo Bussar nyligen tecknade avtal med. MCV ska tillverka karosser till Volvos elbussar för stads- och intercitytrafik på den europeiska marknaden (klicka här).

Men sedan tidigare samarbetar MCV med Volvo Bussar om elbussar till den brittiska marknaden. Det är ett samarbete som har utvecklats positivt och Volvo har redan levererat de första av drygt 200 beställda BZL till kunder i Storbritannien. Stagecoach och Metroline tillhör de företag som har lagt betydande order på BZL med MCV-karosser.

Bussarna ska laddas i Warrington´s Own Buses splitter nya depå som kinvigdes i mars och som är helt byggd för elbussar. Energin för laddning av bussarna ska komma från en stor solcellsanläggning som ägs av staden.

Warrington ligger vid floden Mersey, mellan Liverpool och Manchester i norra England. Staden har cirka 200 000 invånare

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)