Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Shortsen håller inte länstrafikens mått – bussförare tar fram saxen

Hjälpmedel för svalare uniform i Jönköping. Bild: Wikimedia Commons.

I slutet av april gav Länstrafiken i Jönköping tillstånd för bussförare att använda shorts i tjänsten sommartid (klicka här). Men fortfarande, drygt två månader senare, finns det inga shorts som Länstrafiken har godkänt. Nu har bussförare i Jönköping tagit fram saxen, rapporterar Jönköpings-Posten.

Länstrafiken kräver att shortsen ska se likadana ut upptill som de ordinarie kostymbyxorna. Shortsen ska ha en benlängd som täcker tre fjärdedelar av låret på den person som bär shortsen. De får bäras från och med den 1 maj till och med den 30 september varje år.

Eftersom det ännu inte finns någon modell som Länstrafiken har godkänt har bussförare i Jönköping börjat klippa av sina vanliga uniformsbyxor för att förvandla dem till shorts som ser ut som de ordinarie uniformsbyxorna-

Till tidningen säger fackförbundet Kommunals Michael Lundgren att han är starkt kritisk och ifrågasätter om Länstrafiken egentligen vill att bussförarna ska bära shorts.

Så ska uniformspersedlarna se ut om man kör buss för Jönköpings Länstrafik. Bild: JLT.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)