Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Grönlund och Wadman i agendasättartopp

Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag. Foto: Ulo Maasing.

Johan Wadman, Svensk Kollektivtrafik. Foto: Ulo Maasing.

Sveriges Bussföretags branschchef Anna Grönlund och Svensk Kollektivtrafiks vd Johan Wadman tillhör de personer som av tidningen Dagens Industri pekas ut som agendasättare inom mobilitet och transporter i Sverige under det här året. Listan innehåller 55 namn att ha koll på från näringsliv, politik och övriga aktörer i transportsektorn.

De 55 namnen pekas av Dagens Industri ut som agendasättre, makthavare och namn att ha koll på.

Listan toppas av Scanias vd Christian Levin. Bland övriga namn på listan återfinns Maria Stenström och Mattias Goldmann från 2030-sekretariatet, riksdagsledamoten Daniel Helldén (MP), Mobility Swedens Mattias Bergman och SJ AB:s vd Monica Lingegård liksom Trivectors grundare Christer Ljungberg och K2:s föreståndare John Hulten.

Om Svensk Kollektivtrafiks vd Johan Wadman skriver Dagens Industri bland annat: ”Den riktiga klimathjälten i transportsammanhang är fortfarande kollektivtrafiken. Över 85 procent av alla svenska bussar kör idag fossilfritt, och inom den offentligt upphandlade busstrafiken är siffran över 90 procent. Som vd för Svensk Kollektivtrafik, branschorganisation för Sveriges regionala kollektivtrafikmyndigheter och länstrafikbolag, är Johan Wadman en tung maktspelare i transportsverige.

Om Anna Grönlund heter det bland annat: ”Både i sin nuvarande roll och i sin tidigare, som vd för Svenska Bussbranschens Riksförbund har hon arbetat för att lyfta kollektivtrafikens roll och även drivit på för tydliga upphandlingskrav, elbusspremie och ett utökat samarbete med fordonsindustrin och forskare, för att skynda på bussbranschens omställning.”

Klicka här för att se hela listan med 55 namn och deras placering.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)