Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tävling i Värmland: Styla ditt drömbälte

Värmlandstrafik och Nobina ber sina resenärer att styla sitt drömbälte för bussar. Bild: Värmlandstrafik.

Värmlandstrafik och bussföretaget Nobina lanserade på fredagen en tävling där man uppmanar värmlänningarna att styla sitt eget drömbälte. Säkerhetsbälte, alltså. Bussarnas lilla svarta. Tävlingen pågår under fyra veckor och deltagarna kan vinna periodbiljetter och en chans att få se resultatet av sin kreativitet på bussarna i Värmland.

Syftet är naturligtvis att öka användningen av säkerhetsbälten vid bussfärder. Trots lagkrav och att det finns tunga argument för att använda bälte struntar många i det. Bara sex av tio som reser med regionbussarna i Värmland uppger att de använder bälte när de reser.

Den vanligaste förklaringen är att de helt enkelt inte har uppmärksammat att bältena finns.

– Att våra bussars viktigaste utrustning för säkerheten ombord missas av många är såklart inte bra. Med den här tävlingen ger vi bältena en stor dos uppmärksamhet på ett lite annorlunda sätt och hoppas att det gör att fler får upp ögonen för att de finns och börjar att använda dem, säger Markus Bergman, trafikchef regionbuss på Värmlandstrafik.

Den som vill delta i tävlingen ska skapa ett låtsasbälte av ett tygstycke, 7 centimeter brett och 50 centimeter långt. Färdigmallade tygstycken finns gratis på Värmlandstrafiks kundcenter på busstationen i Värmland.

Nästa steg är att styla och pynta bältet precis som man vill. Och eftersom det inte kommer att användas skarpt i bussen behöver man inte ta några hänsyn till säkerheten.

Sedan är det bara att lämna eller skicka in kreationen till Värmlandstrafik. Men innan den 9 februari.

I november lanserade Sveriges Bussföretag en tävling för att stimulera fler att använda säkerhetsbälte när de åker buss (klicka här) Tävlingsperioden pågår till den 1 mars i år.

Här är Värmlandstrafiks och Nobinas video om kampanjen:

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)