Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ännu en gasbussexplosion i Kalmar län

Ännu en minibuss i Kalmar län har drabbats av en explosion. Arkivbild: Kalmar Länstrafik.

Ännu en explosion i en biogasdriven minibuss har inträffat i Kalmar län. I likhet med den förra explosionen, som inträffade i slutet av april, inträffade explosionen i Nybro hos ett av de företag som kör åt KLT, Kalmar Länstrafik. Ingen person skadades vid explosionen.

För drygt ett år sedan inträffade en liknande explosion i en minibuss i Västervik. Explosionen inträffade när bussen stod på verkstad därför att en servicetekniker skulle byta bussens generator. Teknikern hade dock gått på lunchrast och 20 minuter senare exploderade bussens gastank.

För Barometern berättar serviceteknikern Ronny Johansson att han såg förödelsen när han kom tillbaka till verkstaden: Båda bakdäcken var förstörda, en bakre skärm hade tryckts ut – och bussens på- och avstigningsramp hade lossnat och flugit in i verkstadsporten.

– Allt var kaos. Ett fönster hade också tryckts ut. Om jag varit där inne när det smällde så hade jag inte suttit här nu.

Övriga omständigheter är i nuläget okända, uppger Kalmar Länstrafik, KLT. På en presskonferens på torsdagseftermiddagen uppgav KLT:s trafikdirektör Mattias Ask att ett 50-tal bussar tas ur trafik. De är av samma modell som den buss där gasexplosionen inträffade.

Till följd av den senaste tidens explosioner är det stora störningar i såväl färdtjänsten som i närtrafiken i Kalmar län. KLT uppger att man just nu inte kan ta emot några bokningar inom Färdtjänst och Närtrafik i hela Kalmar län på grund av fordonbrist.

Efter den förra explosionen togs ett 50-tal minibussar ur trafik. Senare sattes några på nytt i trafik, men flertalet har varit ur trafik sedan dess medan orsaken till explosionerna utreds.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)