Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Breddat kunskapscentrum för kollektivtrafik

K2 breddar sin inriktning nästa år. Vid halvårsskiftet i år lämnar John Hultén över posten som föreståndare för K2 till Helena Svensson. Foto: K2.

Sveriges nationella kunskapscentrum för kollektivtrafik, K2, breddar sig. Från och med nästa år kommer K2 att vara det nationella kunskapscentret för kollektiv  mobilitet. Syftet är, enligt K2, att ta ett bredare perspektiv och öppna för nya tankesätt om vad kollektivt resande är och kan vara. Kollektiv mobilitet är ett mer omfattande system av delade transporter där traditionell kollektivtrafik är ryggraden.

Bakom satsningen står Lunds universitet, Malmö universitet, Statens väg- och transportforskningsinstitut (VTI) samt Region Stockholm, Västra Götalandsregionen, Region Skåne och Trafikverket. Satsningen stöds också av Vinnova. Tillsammans satsar parterna 27 miljoner kronor om året på K2.

Vid halvårsskiftet får K2 också en ny ledning. John Hultén skutar då efter närmare tio år som föreståndare för K2 och blir istället chef för innovationsprogrammet ShiftSweden. Han efterträds av Helena Svensson, idag utbildningsansvarig på K2.

Helena Svensson kommer att tjänstgöra som föreståndare fram till årsskiftet. Samtidigt påbörjas en rekryteringsprocess av en ny föreståndare. Under hösten kommer även en ny ordförande till K2:s styrelse rekryteras.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)