Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Folkpartister vill ha elbussar

Optares hybridbuss väckte stort intresse när den nyligen visades i Borlänge. Nu vill två folkpartister i kommunen att man ska satsa på elektrifierad busstrafik. Foto: Ulo Maasing.

Folkpartiet i Borlänge vill väcka intresset för eldriven stadsbusstrafik i Borlänge, skriver Dalarnas Tidningar. Vid dagens sammanträde i kommunfullmäktiges i Borlänge tas frågan upp av de två folkpartisterna Monica Lundin och Lars Ingvarsson.

De pekar på att en upphandling av den framtida kollektivtrafiken i Dalarna pågår, och folkpartisterna menar att det i debatten mest diskuterats kring biogas som alternativ.

– Frågan är, undrar de båda folkpartisterna, om man inom Region Dalarna är medveten om de initiativ som pågår för utveckling av elektrifierade stadsbussar, skriver DT.

De båsda ser stora möjligheter med att komplettera kollektivtrafiken med eldrivna bussar i Borlänge och menar tt kommunen kan söka ekonomiskt stöd till elbusstrafik hos Energimyndigheten.

– Varför inte satsa på en gratis elbusslinje Kupolen–centrum för att knyta ihop det växande handelsområdet runt Ikea med centrum, frågar de.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)