Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Samgåendet i bussbranschen rycker närmare

Transportgruppens vd Peter Jeppsson. Foto: Ulo Maasing.

Transportgruppens vd Peter Jeppsson. Foto: Ulo Maasing.

Samgåendet mellan Bussarbetsgivarna och Bussbranschens Riksförbund (BR) ryckte på tisdagen ytterligare ett steg närmare. Vid en extra stämma gav då Bussarbetsgivarnas medlemmar sitt enhälliga stöd för att de båda organisationern går samman och bildar Sveriges Bussföretag.

BR:s medlemmar ska fatta ett slutligt beslut vid organisationens förbundsstämma den 13 november.

– Den nya organisationens syfte är att med ett större medlemsunderlag ge bussbranschen en mer kraftfull bas i samtal med politiker, myndigheter och fackliga organisationer. Långsiktigt ska Sveriges Bussföretag också stärka medlemsföretagens intressen, verka för att utveckla branschen i en sund och positiv riktning, samt öka dess betydelse för samhälle och näringsliv, säger TransportGruppens vd Peter Jeppsson, tillika Sveriges Bussföretags tilltänkta vd.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)