Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt om miljözoner och andra trafikrestriktioner i Europa

Bakom den nya webplatsen står EU-finansierade CLARS vars logotype avspeglar den information man ger: miljözoner, vägavgifter, viktbegränsningar och andra trafikrestriktioner.

Bakom den nya webplatsen står EU-finansierade CLARS vars logotype avspeglar den information man ger: miljözoner, vägavgifter, viktbegränsningar och andra trafikrestriktioner.

Nu blir det lättare för bussföretag, bussförare och andra som kör i Europa att hålla sig uppdaterade när det gäller miljözoner med mera i en rad europeiska länder, både när det gäller de regler som är i kraft idag och planerade förändringar. Med utgångspunkt i den hittillsvarande webplatsen lowemissionzones.eu har nu en ny, mer utvecklad och användbar webplats etablerats: www.urbanaccessregulations.eu .

Webplatsen hålls kontinuerligt uppdaterad när det gäller nya och ändrade miljözonsregler. All information finns även på svenska. Redan nu finns en rad andra nyheter, jämfört med den hittillsvarande webplatsen och under de kommande månaderna ska sajten förses med ytterligare ny information och nya tjänster.

Det nya namnet på sajten speglar att den nu inte enbart informerar om miljözoner. Där finns också information om vägavgifter, viktrestriktioner och större trafikomläggningar och vägarbeten. Man planerar också att relativt snart föra in annan information om trafikrestriktioner.

Bland nyheterna hittills på webplatsen är en karta där man kan zooma in de städer/områden man är intresserad av. På kartan kan man växla mellan miljözoner och vägavgifter/vägtullar. Med hjälp av popupmenyer kan man få sammanfattningar av miljözoner och vägavgifter och sedan klicka sig vidare för att få full information om de orter man är intresserad av. Ytterligare funktioner kommer inom kort.

Den nya webplatsen är också lättare att använda än tidigare med läsplattor och mobiltelefoner.

Bakom webplatsen står CLARS (Charging, Low Emission Zones, other Access Regulation Schemes). Finansieringen sker genom EU.

Taggat som: , , , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)