Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kärleksfilm från Volvo om eldrivna bussar

För att visa på fördelarna med elektriska bussar som inte bullrar presenterar Volvo idag den korta filmen ”Linje 55”. Det är den nya busslinje som från den 15 juni går i trafik i Göteborg och som enbart trafikeras med helelektriska bussar eller laddhybridbussar.

Filmen marknadsför projektet ElectriCity, ett samarbete där industri, forskning och samhälle utvecklar och testar nya lösningar för kollektivtrafik.

– Bussarna öppnar för helt nya möjligheter inom stadsplanering. De kan köra inomhus och hämta upp passagerare på platser där vi inte alls kan ta bussen idag. Att elmotorn är tyst ger en behagligare miljö, och med den här filmen vill vi på ett lättsamt och varmt sätt visa på vilken viktig roll en tyst buss skulle kunna spela i ett av livets små men viktiga ögonblick, säger Karin Wik  vid Volvokoncernens PR-avdelning.

Bakom kameran står fotografen Henrik Hjort, som gör sin första reklamfilm efter många års erfarenhet av dokumentära produktioner för SVT. För manus och regi står de prisbelönta dokumentärfilmarna John Boisen och Björn Fävremark.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=raJ_n-JE7YM&feature=youtu.be]

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)